fredag 23 oktober 2009

Fredag kväll

Lugn fredag kväll, mannen är på bibelskolehelg på ett hotell i en by utanför stan, och jag är hemma med barnen, just nu myser de i soffan framför TVn och tittar på Saltkråkan. Om jag får välja film åt dem föredrar jag Astrid Lindgren, så rofyllt jämfört med alla uppskruvade Disneyfilmer... Så ikväll klockan sju satte jag bara på filmen utan att fråga, och de satte sej lyckliga och tittade alla tre.

På tal om film, i morses tänkte jag prova att erbjuda Lillebror något annat än De 12 dansande prinsessorna, och satte på filmen Bilar. Han tittade ca 10 min, och sen stängde han av TVn och sa argt: "jag inte tyckel om den filmen, bilal inte kan plata..." (prata) - och det har han ju rätt i, jag tycker inte heller att det är någon vidare rolig film...

Vi har haft några dagar med härligt väder, upp mot 25 grader och sol, och vi har passat på att vara ute mycket.

Igår hade Storasyster en riktig lekdag, direkt efter skolan hämtade jag henne och kompisen Diana, först var vi på en lekplats och sen åkte vi hit hem där de fortsatte leka, åt lunch och skrev läxor. När Dianas mamma hämtat henne, så kom klasskompisen Stefani som bor på en gata i närheten, och hon och Storasyster lekte ute i trädgården. Och sen på kvällen kom en kompis till mej med barnen Isabella och Kristian (7 resp 4 år) och lekte till sena kvällen. När Storasyster la sej var hon ganska trött.

Själv var jag ute och planterade igår, rosor, rosa. När jag skulle gå och slänga soporna så stannade jag och pratade lite med en grannfru som var ute och grejade i trädgården, och hon frågade om jag ville ha lite plantor och så började hon gräva, jag fick med mej två kassar med växter hem. Så det blev ett väldigt planterande. Och idag var jag hemma hos en annan kompis och av henne fick jag massa påsklilje-lökar. Så imorgon ska jag plantera igen! Det är så roligt, alla vill dela med sej av det de har i trädgården. Och det är ju kul när man kan byta lite...

Idag var Storebror på filminspelning igen, den här gången filmade de i en simhall, spännande! Även idag hade de fått pizza och choklad, och de ska även få någon liten summa i betalning. Filmen ska visas på kanal 1 i jul.

Nu är filmen slut och det börjar surra runt mej och gnatas lite hit och dit, sovdax tror jag....

Inga kommentarer: