lördag 19 september 2009

Kaffe med bröllop

Vilken frukost vi hade idag, svenskt kaffe, pannkakor med amerikanskt jordnötssmör och äkta bulgariskt bröllop ute på gården!!!

En granntjej gifte sej idag, och de har hyrt vår övervåning där hela släkten samlades idag för att ropa ut bruden. Tidigt i morses pyntades hela vårt hus med ballonger, och mat och stolar i mängd bars upp till våningen ovanför. Folk sprang ut och in, brudnäbbar i lockigt hår och vita volangklänningar, bruden i slöja, tshirt och jeans, släktingar och vänner, då och då slank någon av misstag in till oss där vi satt och drack kaffe vid köksbordet.... Den största limousin jag sett parkerades på gatan framför vårt hus och en grupp med folkmusikanter spelade på dragspel, trumpet, klarinett och trumma i 5-7-dels-takt. Brudgummen kom och ropade ut sin brud, och sen dansades det långdans både uppe på övervåningen och ute på gården. Man bröt bröd som doppades i honung, och hällde vatten med gröna blad (näva) på marken framför bruden.

Sedan åkte alla bröllopsgästerna vidare för bröllopsceremonin och vidare till restaurangen. Jag och min man tog med våra kaffekoppar och satte oss ute i trädgården för att fortsätta vårt morgonkaffe.

Inga kommentarer: