fredag 25 september 2009

Fredag morgon

Har just haft en mysig frukost tillsammans med min man. Fredag mornarna är "våra", de två stora barnen är på skolan och lillen tittade på Pippi medans vi drack vårt kaffe i lugn och ro. Härligt!

Idag är det ännu en härlig, solig och varm septemberdag, det ska bli 25-30 grader idag... Igår åt vi kvällsmat ute i trädgården, det gäller att njuta, för sen kommer vintern....

Söndag-tisdag var vi ute på bulgariska ladsbygden, i min svärmors födelseby. Några underbara dagar med vila för kropp och själ tillsammans med familjen. I byn råder ett lugn, det är som om tiden står stilla, i luften hänger en lukt av rosor och kossa, i alla gårdar brygger man brännvin av vindruvor, vi var nere vid floden och fiskade, vår släkting lagade massa god mat och tog hand om oss... Det är en speciell känsla att gå upp på morgonen, plocka några valnötter som man knäcker med en sten, skära av en klase vindruvor, dricka sitt kaffe utomhus till ljudet av kossors och getters bjällror som hörs utifrån gatan när de går förbi på väg mot sitt bete.

På vägen hem åkte vi förbi "Bozjentsi", en gammal by som gjorts till kulturreservat, mysiga gamla hus med restauranger och cafeer... Om DU blir näste man som kommer hit och hälsar på, så tar vi med dej dit, ett måste om man kommer till Bulgarien!!!

Nu ska jag och lillen iväg till dagis för engelskalektion!

2 kommentarer:

Kristin sa...

Blir lite avis när ni har så varm och skönt fortfarande, här har nog hösten kommit för att stanna... och jag måste nog snart hitta strumpor, långa jeans och skor...

bullegarien sa...

Ja, vi njuter av sol och värme, men det kommer väl kyla hit också så småningom! :)