lördag 14 augusti 2010

Lordag morgon

Lordag morgon i Gabrovo, bara jag, lillebror och slaktingen vakna. Snart ska jag ga upp, slaktingen,tant Genka, har lovat mej att visa hemligheten till hennes goda banitza, sa jag ska vara med nar hon bakar.
Igar var vi ute pa promenad nar det blev lite svalare vid 21tiden, vi akte upp mot en bergssluttning i utkanten av staden, en kille som ar 15 - barnens brylling, var med och visade oss runt. Ratt som det var sa han "har finns en djurpark". Den var oppen sent pa kvallen och gratis intrade, sa vi gick in. Och dar fanns det bade lejon och vargar, ornar och strutsar, ett litet minizoo med utsikt over alla bergstopparna i Balkanbergen. Mysigt. Sen var vi pa en lekplats till sent pa kvallen, och sen hem till tant Genka.
Lagenheten dar hon bor ar inte stor, men det finns plats for alla. En etta med kok, hon sover i koket dar det finns tva sangar. Vi sover i vardagsrummet, jag och lillebror i en sang, mannen i en sang, de tva stora barnen i en baddsoffa! Finns det hjarterum sa finns det stjarterum!

Inga kommentarer: