måndag 16 maj 2011

söndag 15 maj 2011

Han kan cykla!!!

Världens snällaste Storebror!!!!

lördag 7 maj 2011

15-årig bröllopsdag

15 underbara år med världens bästa man!!!!

Min man överraskade mej med en jäääättestor bukett röda rosor!


Tillsammans med våra bröllopsvittnen:



Vi firade på en indisk restaurang, supergod mat...





Min man överraskade mej med en jäääättestor buckett röda rosor!

onsdag 4 maj 2011

Påskäggsmålning

På begäran kommer här bilder på hur vi målade våra påskägg:
Enligt tradition ska man måla äggen på torsdagen eller lördagen före påsk, och det första ägget man färgar ska vara rött. Det är en liten konst att måla äggen, men med åren har jag lärt mej...
Man köper färgen i form av tabletter eller pulver, blandar med hett vatten och vinäger, och sen doppar man ner de kokta äggen i färgblandningarna, ju längre de får vara i färgbadet, ju starkare färg.
Om man tar bomull runt ägget och dränker in i olika färger blir det en rolig färgglad effekt. Med vaxkritor kan man rita på ägget och doppa det i tex gul färg, sedan rita lite mer och doppa ner i rött, rita lite och sedan i blå färg.
Man kan ta ett löv och måla på färg med en pensel och sedan låta det sitta på ägget en stund.
När man är färdig med målningen tar man lite olja på en bomullstuss och polerar äggen så de blir glansiga.













Dagis
På dagis gick påskäggsmålningen till så här:
Vi färgade bara röda ägg, alla barnen fick lägga i "sitt" ägg i färgbadet, och så fick äggen ligga där ca 10 minuter. När ägeen var klara och torra fick barnen limma på "prickar" från hålslagsapparat. Av äggkartong klippte vi "äggkoppar" som målades gröna och fick torka, sen la vi i lite grönt "gräs" - konstgjort och satte på en liten klädnypa med nyckelpiga på. Koppen stod lite ostadigt, så vi ställde den i ett annat äggställ barnen gjort av kartong. Om man tittar på bilden hemmifrån oss med barnen runt bordet så kan man se till höger vid påskriset ägg och äggkopp.









På påskdagens morgon äter man ägg och "kozonak", ett vetebröd man bakar med russin och valnötter och nyponmarmelad. Gott!!! Med äggen tävlar man, man knackar två och två, och den vars ägg är helt vinner. Först knackar man med toppen och sedan med nedre sidan.

Under körsbärsträdet

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa