fredag 31 december 2010

onsdag 22 december 2010

Dagis

 
Igår hade barnen julfest på dagis, bilder kommer snart. Här är ett litet klipp från övningen bara...
Posted by Picasa

måndag 20 december 2010

lördag 18 december 2010

Tomtenisse


En av Lillebrors versar till julfesten på dagis:
Ung översättning:
Vi är små tomtenissar, glada pojkar
Med röda luvor, stora skägg och stövlar
Vi skojar och stojar, sjunger och leker,
men vi är också väldigt, väldigt kloka och förståndiga!

måndag 13 december 2010

Snööööö

Lillebror och Storasyster har just kommit in i värmen igen efter att ha lekt en timma ute i snön tillsammans med vår hund. Golvet i hallen är vått av smält snö och torktumlaren är full av våta overaller och vantar och mössor. Visst är det speciellt med den första snön, visst förut har det varit lite vitt puder ute på marken som snabbt smält bort, men nu är det "riktig vinter" ute med massa snö...

fredag 10 december 2010

torsdag 9 december 2010

Cykling


Idag försöker väderleken fjäska in sej hos alla i familjen, de har lovat vårväder med sol och 15 grader under dagen (till mamman) och snö och kallt ikväll (till barnen).

fredag 3 december 2010

Kväll

 

Just nu har barnen somnat i sina sängar, och jag och min man njuter av tystnaden och lugnet som sänker sej ner över vårt hus. Det enda som hörs är klockan som tickar och vinden som susar utanför i träden...
Idag har vi julpyntat, hela vardagsrummet var som ett hav av julsaker och glitter. Mannen tog upp alla banankartongerna med julpynt och barnen sprang runt och rev ut lite här och lite där, och man hörde hela tiden "Ååå, den här fina ängeln kommer jag ihåg", "Titta, titta på den här fina tomten" och så satte de igång med att pynta och dekorera så mycket de kunde. Nu har vi fått upp adventsljusstakar och granen är klädd, fönster, hyllor och väggar är pyntade och julstämningen sprider sej. Vi hade en mysig stund på kvällen, det var strömavbrott i två timmar (pga stark vind) och vi tände massa levande ljus, spelade julsånger på pianot, klippte och flätade hjärtan av glanspapper, spelade spel... Mysigt.
Här om dagen köpte jag en ny julkrubba med tillhörande figurer. Speciellt min 4-åring leker och leker med figurerna, mossan ryker och Josef har tyvärr tappat huvudet - men det går ju att limma. Idag fick alla åsnor, får och kor uppleva hur det är att klättra i en julgran i ca två timmar.
Posted by Picasa