lördag 20 februari 2010

SPA i Hissarja


I helgen var vi på lite minisemester hela familjen på ett SPA hotell i Hissarja. Helt underbart att vara tillsammans med familjen några dagar!!!
Hissarja är en gammal stad, där romarna höll till en gång i tiden. En stor gammal mur går runt hela staden...

Vi hade underbart vårväder, det var tom värmerekord på många håll i landet. Barnen passade på att äta vårens första isglass!

Lillebror redo att gå till bassängen:


Barnen höll helst till i rutchkanan, medans mamman i familjen helst höll till i jakusin eller simmade...








Hundratals gånger åkte de säkert i rutchkanan, om och om igen... Lillebror åkte först tillsammans med pappa, sen med Storebror, till sist själv...



Simbevis:


En dag tog vi en tur till Starosel. För 10 år sedan upptäckte man en plats där de gamla trakerna haft en kultplats för ca 2,500 år sedan. Det är den största av sitt slag i Bulgarien. Intressant! Utanpå såg det ut som vilken skogsbeväxt kulle som helst, inne var det väldigt stort.














Biljard på hotellet








söndag 14 februari 2010

Sondagar...

Sondagmornar hos oss - till en borjan ganska lugna da alla lufsar runt i sina pjamasar... Sedan kommer man in en mer aktiv fas med duschning och pakladning. Om man har tur tar alla pa sej ratt klader med en gang. En sondagsmorgon nyligen hade aldste sonen tagit pa sej solkiga mysklader fran dagen innan (vad som lag overst pa stolen, under dem fanns skjorta och rena jeans), dottern var inte nojd med klader som mamma tagit fram och tarar rann tills vi tillsammans valde och valde andra klader i garderoben, lillen vill helst ga ut i pjamas eller ocksa vill han valja ut sjalv, alltid blir det jeans). Men idag tog alla villigt pa sej ratt klader fran forsta borjan, t.o.m. innan frukosten. Nar jag fixar frukost och klar pa barnen, sa gar mannen ut med hunden.

Sedan blir det var standard-sondags-frukost, varma mackor med ost och fetaost och te. Sen borjar den mer intensiva fasen, da alla springer omkring varandra med tandborstar i munnen och tandkramsskum rinnande i mungiporna, samtidigt som vi plockar undan fran bordet, letar efter bortkomna skor och stovlar, kammar oss och letar bilnycklar... Sen har vi en ganska trevlig stund tillsammans i bilen pa vag till kyrkan.

Idag kom vi i god tid till motet, det var var familjs tur att sta vid dorren och halsa alla valkomna, trevligt att halsa pa alla. Sedan under motet var 4/5 av familjen pa sondagsskolan, jag tycker det ar roligt att pyssla med barnen!
Pa vag hem i bilen har jag alltid med en stor pase applen och skalar och skar till alla hungriga.

Val hemma var det bara att ta ut laxen som lag och vantade i frysen, hade glomt ta ut den i morses, tur att man har micro!!! Och efter en trevlig sondagsmiddag sa blev det lite kaffe och choklad i soffan... Nagra vanner tittade forbi, mannen gick ut med hunden, nu sitter barnen och malar med vattenfarg. Lilleman har inte sovit middag idag, sa det galler att man inte gar emot hans vilja om man vill undvika arga skrik och grat...

Nu blir det forhoppningsvis nagon trevlig kvallsmat och kanske att de visar nagon trevlig film pa TV...

Onskar er alla en trevlig Alla Hjartans Dag forresten! Vi brukar inte fira denna dag speciellt, for oss ar varje dag vard att fira for jag och min man ar kara forjamnan!!!! Men lite hjart-pyssel har vi gjort, jag och barnen, och min man har kopt en ny spis till mej i present!!!

söndag 7 februari 2010

Sommarlager

Storebror ovar in en dans pa sommarlager..

 
Posted by Picasa

Sondag kvall

Efter motet idag var vi pa sondagsmiddag hemma hos svager och svagerska, trevligt, njuter sa av att satta mej vid bord som nagon annan dukat och ata mat som nagon annan lagat! Svagerskan hann aven klippa alla tre barnen, de blev sa fina, sa. Hann med en langpromenad med hunden innan mannen akte ivag pa ett mote igen. Nu ska jag njuta av sondagskvallen tillsammans med barnen i vantan pa att mannen kommer hem, han lovade att kopa pizza pa hemvagen:)

I tisdags kom min man hem fran London dar han varit och predikat en vecka. Resan var lyckad, han hade hunnit med mycket moten och traffat manga olika manniskor, dels bulgarer som flyttat till London och dels engelska vanner. Han hann aven med att se lite av London:


Jag och barnen var har hemma, hade sallskap av min svarmors gamla kusin fran landet, en gammal tant som hjalpt mej med matlagning, passat barnen, last laxor med barnen och stickat innetofflor till dom. Trevligt med lite sallskap och hjalp har hemma, men imorgon aker hon hem igen...
Min dator ar inlamnad, nagot maste fixas med den, skriver pa mannens dator utan svenskt alfabet...
Vi har kall vinter har nu, mycket sno och ca minus 5 grader, barnen ar sa lyckliga, de ar ute och aker pulka med grannbarnen flera timmar varje dag...

Ska lagga upp lite mer bilder nar jag far min dator nasta vecka!!!